EiffelTowers winnen tweede play-off duel

Bas (skittelman)
De Bossche basketballers van EiffelTowers hebben het tweede play-off duel gewonnen van Amsterdam en houden zicht op de derde landstitel op rij. De stand is na twee wedstrijden 1-1. De finale van de play-offs gaan volgens het best-of-seven principe.

EiffelTowers was in de tweede wedstrijd een klasse beter als de mannen van coach Spinks. MyGuide Amsterdam, dat de eenzijdige wedstrijd twee dagen geleden nog gewonnen had, werd met 91-71 naar huis gestuurd.

De tweede wedstrijd werd eigenlijk al in het eerste kwart beslist. Dankzij goed schutterswerk van onder andere Dean Oliver stonden de EiffelTowers al op een ruime voorsprong (24-13). Uit deze veilige marge wist Den Bosch heel wat zelfvertrouwen te putten en MyGuide slaagde er niet in het Den Bosch moeilijk te maken. De Brabanders pakten alle losse ballen en wisten zo een paar keer makkelijk te scoren. Ook uit de drie-punter kon Amsterdam weinig punten pakken (nul uit acht in de eerste helft). In het restant van het duel kwam de thuisploeg nauwelijks in de problemen en bouwde haar voorsprong zelfs uit naar 20 punten.

De honger naar een trilogie bleek opeens zichtbaar in de Maaspoort, iets wat twee dagen geleden nog ver te zoeken was bij de Bosschenaren. Amsterdam, dat zich dit seizoen versterkte met Stefan Wessels en de routinier Peter van Paassen, is erop gebrand om EiffelTowers van de troon te stoten. Van Paassen die twee dagen geleden nog het belangrijkste wapen van Amsterdam was, moest nu toezien hoe zijn ploeg weggespeeld werd.

Komende donderdag is de derde ontmoeting in Amsterdam.