Koeman: 'Ik heb spijt'

Niels (DerMeister)
Ronald Koeman heeft spijt van zijn beslissing om halverwege het seizoen de overstap te maken van PSV naar Valencia. In dagblad De Pers liet Koeman weten een foute beslissing genomen te hebben.

Koeman verliet halverwege het seizoen PSV om zijn geluk te beproeven in Spanje bij Valencia. Dit avontuur eindigde rampzalig. De trainer won met zijn club wel de Spaanse beker, maar mocht nog voor het eind van het seizoen alweer vertrekken. Aanleiding hiervoor was dat Valencia bijna degradeerde uit de Primera Division.

Koeman liet weten dat hij op het moment van vertrek al een jaar contact had met Valencia. Ook directeur van PSV, Jan Reker wist hier volgens Koeman vanaf. "Ik kreeg toestemming van Jan Reker om te praten. Als hij nee had gezegd, had ik het niet gedaan". Volgens Koeman kon PSV het zich wel permitteren om hun trainer te laten gaan, omdat de Eindhovenaren zeker wisten dat ze Martin Jol als vervanger konden binnenhalen. De afkoopsom die ze daarom voor Koeman zouden ontvangen, was daarom een meevaller.

Achteraf heeft Koeman zeer veel spijt van zijn beslissing om PSV halverwege het seizoen de rug toe te keren, vooral omdat hij anders veel meer opties had na zijn tijd bij PSV. "Als ik bij PSV was gebleven, was ik volgens anderen misschien trainer geworden bij Barcelona. En ik weet dat ik op de lijst stond om Marco van Basten op te volgen als bondscoach", aldus de trainer.