Thomas Dekker laat NK schieten

Niels (DerMeister)
Thomas Dekker zal eind juni niet deelnemen aan het Nederlands kampioenschap wielrennen in Ootmarsum. De Rabobankrenner bereidt zich voor op zijn tweede Tour de France en vindt het NK niet passen in zijn trainingsprogramma

Dekker acht ook de kans klein om het NK op zijn naam te schrijven: "Niets ten nadele van de organisatie, maar het vlakke parcours in Dinkelland is niet te combineren met de verkenningen van Touretappes die ik die maand ga doen. Bovendien is de kans dat ik daar kan winnen wel héél erg klein." Hij vervolgt: "“Ik ga 3, 4 en 5 juni de Alpenetappes verkennen met onze trainer Louis Delahaije. Vervolgens rijd ik de Ronde van Zwitserland om daarna de etappes in de Pyreneeën te verkennen met Delahaije, Denis Menchov, en ploegleider Erik Breukink.”

Ook al denkt hij het NK niet te kunnen winnen, toch doet het zeer om niet deel te nemen: "Natuurlijk is het jammer! Moeten ze maar eens een rondje in Meerssen gaan uitzetten, dan rijd ik wel weer. Ik heb al jaren pech. Of we rijden in Rotterdam, of ze zetten een parcours in Maastricht uit midden door de stad. Terwijl je daar zulke mooie rondjes kunt maken… Je hoeft niet eens het allerzwaarste klimmetje uit te zoeken. We moeten dit jaar weer heel veel geluk hebben om een Nederlander met de rood-wit-blauwe-trui de Tour te zien rijden.”