Davids en Huntelaar: 'We waren niet scherp'

Niels (DerMeister)
De spelers van Ajax balen na het niet behalen van de voorronde Champions League. Edgar Davids en Klaas-Jan Huntelaar hadden zich een heel ander slot van de competitie voorgesteld.

Davids had vooraf een goed gevoel over de wedstrijd in de ArenA: "We gingen er vanuit dat we het in eigen stadion wel recht zouden zetten. Maar we waren niet scherp." De linkspoot, die zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelde, legt de schuld bij het missen van het aantal kansen: "Iedereen ging er honderd procent voor, maar als je kansen creëert moet je ze erin schieten. We misten een beetje geluk in de afronding. Ik vind dit absoluut een mislukt seizoen."

Ook Huntelaar kon het niet geloven, al gaf hij wel de schuld aan de eigen ploeg: "We hebben dit vooral aan onszelf te danken, in de uitwedstrijd hebben we slecht gevoetbald" De topscorer van de Eredivisie vervolgt: "Het was vandaag iets beter, maar we kunnen nog véél beter. We hebben een aantal kansen gehad, maar niet afgemaakt."

Vertrekkend trainer Adrie Koster vond dat de wedstrijd beslist werd door één persoon: "Het heeft niet aan de wedstrijd van vandaag gelegen, mijn spelers hebben met het mes tussen de tanden gespeeld. Uiteindelijk is het Boschker die het verschil maakt."