Uitslag Ajax - FC Twente

Sjors (Sj0rSz)
FC Twente komt volgend seizoen uit in de voorronde van de Champions League. De ploeg uit Enschede wist Ajax in de Amsterdam ArenA op 0-0 te houden. De eerste wedstrijd eindigde in een 2-1-overwinning voor de Tukkers.

Ajax was van plan de opgelopen achterstand snel goed te maken en zette FC Twente op de eigen helft vast. Dit resulteerde in een veldoverwicht en slechts een paar kansen. Zo wist Davids goed door te zetten, maar mikte Huntelaar de bal naast. Aan de andere kant kreeg de ploeg uit Enschede via Huysegems een mogelijkheid. De aanvaller produceerde echter maar een zwak schot.

Na de pauze haalde Hersi wel hard uit, maar zijn volley ging naast het doel van Stekelenburg. Ajax zette daarna nog een keer aan. Boschker was echter de grote man aan de zijde van FC Twente. De doelman reageerde adequaat op de schoten van Suárez, Huntelaar en Lindgren en hield zijn ploeg daarmee op de been.


Karakteristieken

Ajax - FC Twente 0-0

Toeschouwers: 44.500
Scheidsrechter: Vink
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Suárez (Ajax), Braafheid, El Ahmadi, Hersi (FC Twente)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Silva, Lindgren, Heitinga, Slijngard, Gabri, Perez (de Jong/75), Davids (Urzaiz/75), Suárez, Huntelaar, Sarpong (Rommedahl/67)

FC Twente: Boschker, Wilkshire, Douglas, Wielaert, Braafheid, Hersi (Heubach/90), Engelaar, El Ahmadi, Huysegems (Wellenberg/86), N'Kufo, Elia