Hockeysters Den Bosch landskampioen

Stefan (sportfreak)
De hockeysters van Den Bosch zijn voor de elfde keer op rij landskampioen geworden. Het won vandaag ook de tweede wedstrijd in de best-of-drie serie tegen Amsterdam.

Gisteren won Den Bosch de uitwedstrijd al na strafballen en was vandaag ook in de thuiswedstrijd de sterkste. Makkelijk ging het echter niet. Den Bosch kwam na tien minuten op voorsprong dankzij Maartje Goderie, maar doelpunten van Kelly Jonker (14) en aanvoerder Sylvia Karres zorgden ervoor dat Amsterdam met 1-2 voorsprong de rust in ging.

In de 49e minuut kwam den Bosch via Vera Vorstenbosch op gelijke hoogte, een benutte strafcorner twaalf minuten voor tijd van Maartje Paumen bracht Den Bosch de overwinning. Den Bosch coach Herman Kruis was trots op de elfde landstitel op rij van de ploeg: "We hebben een fantastisch jong team en we hebben dit seizoen verschrikkelijk veel progressie gemaakt", aldus Kruis voor de camera's van Sport 1. "Ik denk dat andere clubs goed moeten kijken naar het model van Den Bosch en daar wil ik ze best bij helpen. Voor het hockey is het heel belangrijk dat er jonge speelsters doorbreken."