Uitslag FC Twente - Ajax

Bas (skittelman)
Vanavond werd in het kader van de play-offs voor een plekje in de voorronde van de Champions League de eerste wedstrijd in de finale gespeeld. Hieronder vind je een verslag en de statistieken terug.

Blaise N'Kufo heeft FC Twente zaterdagavond een stap dichterbij de voorronde van de Champions League gezet. De spits maakte beide doelpunten in de door zijn ploeg gewonnen eerste wedstrijd in de finale van de play-offs tegen Ajax (2-1) om een plaats in de voorronde van de Champions League. De beslissende return staat voor volgende week zondag in de Amsterdam ArenA op het programma.

Spelers, supporters en trainers van Ajax wezen na afloop van de nederlaag met de beschuldigende vinger naar scheidsrechter Ben Haverkort. De arbiter floot na acht minuten niet voor een strafschop toen verdediger Edson Braafheid van FC Twente de bal met de hand raakte. Ajax was daardoor ook zeer boos toen de scheidsrechter in de 66e minuut wel een strafschop gaf toen Jan Vertonghen op bijna identieke wijze hands maakte. In de daaropvolgende strafschop maakte N'Kufo geen fout (1-1).Tien minuten later maakte dezelfde N'Kufo na een goed uitgespeelde aanval op aangeven van Stein Huysegems de 2-1.

Naast de dubieze strafschop trok arbiter Haverkort ook opzien door acht keer geel te trekken. Dit was verwonderlijk omdat het geen harde wedstrijd was. Door deze gele kaarten zijn zowel Jan Vertonghen als Romano Denneboom geschorst voor de return volgende week zondag.


FC Twente - Ajax 2-1
44’ Suárez 0-1
66’ N'Kufo 1-1
76’ N'Kufo 2-1

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: Haverkort
Stadion: Univé Stadion Emmen
Gele kaart: Wilkshire, Denneboom, Douglas, Hersi (FC Twente), Vertonghen, Suárez, Huntelaar, Silva (Ajax)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Douglas, Braafheid, Wielaert, El Ahmadi, Wilkshire, N'Kufo, Elia (Huysegems/56), Engelaar, Denneboom, Hersi.

Ajax: Stekelenburg, Silva, Vertonghen, Heitinga, Emanuelson (Rommedahl/67), Davids, Gabri, Perez (Bakircioglu/74), Lindgren, Suárez, Huntelaar.