Eurovoetbal 2008: 32e editie

ErikHK
Het voor dit jaar 32e keer georganiseerde Eurovoetbaltoernooi in het noorden van Nederland is alweer begonnen. Het toernooi is ideaal voor jongere teams tot en met zeventien jaar. Clubs als FC Bayern München, FC Porto en Real Madrid CF nemen deel aan het toernooi.

Er zijn drie poules met elk vier clubs. In poule A bevinden zich onder andere de Nederlandse clubs FC Groningen en PSV. SC Heerenveen en FC Twente zijn de andere Nederlandse ploegen. Heerenveen zit in poule B, Twente in poule C.

Het Eurovoetbaltoernooi werd gisteravond geopend in zowel de Euroborg als in het Abe Lenstra stadion. In Groningen ging het tussen Fenerbahçe en Celtic. De Turkse club won met 2-1. In Heerenveen werd er gespeeld tussen RSC Anderlecht en PSV. De Belgen waren te sterk met 3-0.

De meeste wedstrijden van het toernooi zijn al gespeeld. Onder dit bericht is een overzicht te zien van de eindstanden in de poules. In poule B hebben Fenerbahçe en Bayern München evenveel punten waardoor beide teams door zijn naar de kruisfinales.

Morgen worden de kruisfinales en de uiteindelijke finale gespeeld. De wedstrijden voor een plek in de finale gaan tussen Fenerbahçe en Schalke 04 en Anderlecht en Bayern München. De winnaars van beide wedstrijden spelen de finale.

FC Groningen was al uitgeschakeld waardoor ze de titel niet voor een tweede keer kunnen winnen. Vorig jaar ging de eindstrijd tussen Groningen en Slavia Praag. De Groningers wonnen met 2-0.

Poule A:

#Club WgPt
1Anderlecht37
2Groningen35
3PSV34
4Real Madrid30


Poule B:

#Club WgPt
1Fenerbahçe37
2Bayern München37
3Heerenveen31
4Celtic31

Poule C:

#Club WgPt
1Schalke 0439
2Twente36
3Newcastle United31
4FC Porto31