[Giro] Team Slipstream wint ploegentijdrit

Sjors (Sj0rSz)
Team Slipstream is er in geslaagd om de eerste etappe, een ploegentijdrit in Palermo, van de Giro d'Italia te winnen. De Amerikaanse formatie wist Team CSC en Team High Road achter zich te houden.

Christian Vandevelde was de eerste renner die over de streep kwam en kreeg daarom de eerste roze trui van de 91e editie van deze ronde omgehangen. Ook de plaatsen twee tot en met vijf zijn voor renners van Team Slipstream, omdat zij met vijf personen over de finish reden.

In het begin van de eerste etappe leek het erop dat Tinkoff goede zaken zou doen. Astana had veel moeite om de tijd van de Russische formatie te evenaren, maar wisten uiteindelijk vier seconden voor deze ploeg te eindigen. Om 16:00 uur ging Team Slipstream van start en verpulverde de tijd van de Kazachse ploeg. De eerstgenoemde ploeg reed namelijk 29 seconden van de beste tijd af.

Vervolgens had het er alle schijn van dat Team CSC, Team High Road, Liquigas en Barloworld voor de winst zouden gaan. Team Slipstream zorgde echter voor een prima slotstuk, waar de andere ploegen zich uiteindelijk op stuk beten.

De formatie van Rabobank kwam tijdens de eerste etappe van de Giro d'Italia niet goed uit de startblokken. De Nederlandse formatie gaf meer dan een minuut toe op Team Slipstream.


Uitslag eerste etappe:

#PloegLandTijd
1Team SlipstreamVerenigde Staten00:26,32
2Team CSCDenemarken+ 0,06
3Team High RoadVerenigde Staten+ 0,07
4LiquigasItalië+ 0,09
5BarloworldGroot-Brittanië+ 0,14
6LPRIerland+ 0,28
7AstanaKazachstan+ 0,29
8TinkoffRusland+ 0,33
9Quick StepItalië+ 0,42
10LampreItalië+ 0,45

Algemeen klassement:

#NaamLandPloegTijd
1Christian VandeveldeVerenigde StatenTeam Slipstream00:26,32
2David ZabriskieVerenigde StatenTeam Slipstreamz.t
3Ryder HesjedalCanadaTeam Slipstreamz.t
4Julian DeanNieuw-ZeelandTeam Slipstreamz.t
5Magnus BäckstedtZwedenTeam Slipstreamz.t