Fry: "Het was niet ons idee"

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Aguri Suzuki heeft zelf beslist om te stoppen met zijn F1-team Super Aguri. Dat heeft Nick Fry gezegd, nadat de schuld bij Honda gelegd werd door de media en fans.

De algemeen directeur van Honda Racing reageert daarmee op alle kritiek die er aan hun adres gekomen is de laatste dagen. "Aan het einde van het verhaal was het de beslissing van Aguri Suzuki om niet verder te gaan. Hij is dinsdag zelf naar Honda gegaan, omdat hij zich realiseerde dat de zaken niet zo voorspoedig verliepen en dat het team niet langer door kon gaan," aldus Fry.

Dat de trucks van Super Aguri het paddock in Turkije niet op mochten is ook niet de schuld van Honda volgens Fry. "Bernie Ecclestone (F1-baas, red.) was volledig op de hoogte van wat er zich afspeelde en trok waarschijnlijk zijn eigen conclusies. Als je eenmaal iets op de paddock toelaat, wordt het logistiek gezien namelijk erg lastig om er daarna nog mee te gaan schuiven. Je kunt je voorstellen dat Ecclestone de uitkomst van de vergadering wilde afwachten, voordat hij het team op het circuit toe zou laten."