Heracles Almelo neemt afscheid van tweetal

Damzkieee
Heracles Almelo heeft niet geheel onverwacht besloten de aflopende contracten van Igor Gluscevic en Rob Maas niet te verlengen. Voor beide spelers zal het nieuws niet als een verrassing komen aangezien ze in een eerder stadium al officieel ontslag opgelegd hadden gekregen.
Voor de 38-jarige Maas zal Heracles hoogstwaarschijnlijk het eindstation worden van een imposante carrière. In bijna twintig seizoenen profvoetbal speelde hij ruim 400 wedstrijden waarin hij negentien keer scoorde. Sinds 2005/2006 speelt Maas in het zwart-wit van de Almeloërs. In drie seizoenen stond hij 83 maal aan de aftrap en wist hij drie keer het net te vinden.

Waar Igor Gluscevic (34) zijn carrière voortzet is nog onbekend. In de winterstop had Sparta interesse in de centrumspits, maar hij mocht niet vertrekken van de clubleiding van de Almeloërs. In de tweede seizoenshelft bleef de inbreng van de Montenegrijn vervolgens beperkt tot een aantal invalbeurten. Gluscevic speelde in zijn laatste seizoenen voor FC Utrecht, Sparta Praag en Vitesse, waarna hij na een korte periode in China terugkeerde in Nederland bij Heracles Almelo. In de 35 wedstrijden die hij in Almelo speelde wist hij zeven keer tot scoren te komen.


Met dank aan bmyslave voor de sumbit.