Alonso optimistisch over kwalificatie

vw_caddy
Tijdens de eerste en tweede vrije training voor de Grand Prix van Turkije reed Fernando Alonso respectievelijk de vierde en negende tijd. Renault wil de vorm die het had tijdens de Grand Prix van Spanje een vervolg geven in Istanbul.

De tweevoudig wereldkampioen was blij met zijn trainingstijden, maar was minder tevreden met de balans van zijn auto. "De omstandigheden op de baan waren zeker niet ideaal", aldus de Spanjaard. "Maar ze waren gelijk voor iedereen en eigenlijk hadden wij er uiteindelijk niet zo heel veel last van. We moeten nog een aantal aanpassingen doorvoeren voor morgen, maar de vandaag behaalde prestaties zijn bemoedigend voor een sterk weekend."

Alonso's teammaat Nelson Piquet Jr. sloot beide trainingen af met respectievelijk de negende en zestiende tijd. "Mijn dag verliep vrij normaal," aldus Piquet. "Ik werkte een druk programma af, 's ochtends om de balans te verbeteren en 's middags om de banden te testen. Uiteindelijk hebben wij helemaal geen problemen gehad en heb ik het trainingsprogramma goed kunnen afwerken."