Amateurclubs tegen topklasse

Michel (methodmich)
Het is nog allerminst zeker dat er een topklasse gaat komen. De KNVB wil dolgraag een klasse tussen de Jupiler League en de hoofdklasse invoeren, maar de amateurclubs staan niet te springen.

De afgelopen weken konden de clubs op regiovergaderingen stemmen over het plan dat de KNVB en het bestuur amateurvoetbal hadden uitgewerkt. In deze opzet zouden er drie topklassen van zestien clubs komen en zouden alle lagere klassen uitgebreid worden van twaalf naar veertien clubs.

Uit de stemming op de regiovergaderingen blijkt nu dat zestig procent van de clubs tegen is. De districten Oost, Zuid I en West II waren ruim tegen. Zij stemden de plannen massaal weg. In Zuid II was een kleine meerderheid voor, terwijl in West I en Noord het overgrote deel van de clubs voor was. Op 31 mei zullen de afgevaardigden van de regioclusters hun stem uitbrengen tijdens de amateurvergadering. Verwacht wordt dat zij de uitkomst van de regiobijeenkomsten zullen volgen en dat er dus tegen de plannen van de KNVB gestemd zal worden. In dat geval is het hoogst onzeker dat de topklasse ingevoerd zal worden.