België in diepe rouw na overlijden Sterchele

Sven (Svensational)
Het overlijden van Club Brugge-spits François Sterchele heeft België in diepe rouw gedompeld. De aanvaller reed in de nacht van woensdag op donderdag met zijn Porsche tegen een boom en was op slag dood.

Op verschillende internetfora is hij het gesprek van de dag, supporters stromen samen om het stadion van Club Brugge en ook oud-collega's betuigen hun medeleven. De spelers werden donderdagochtend op de hoogte gebracht van de tragedie. Ze worden inmiddels bijgestaan met psychische hulp. Tijdens een persconferentie reageren onder anderen de voorzitter en de trainer: "We hebben in eerste plaats een goede vriend verloren, " aldus voorzitter Michel D'Hooghe. Jacky Mathijssen komt niet verder dan drie zinnen: "Sterchele was een goede voetballer. François was een schitterende werkmakker en 'Swa' was de beste en mooiste ploegmaat die je bij je kon hebben. Hij was een vriend van iedereen," aldus de aangeslagen trainer.

Ook oud-collega's treuren om het verlies van de Golden Boy, zoals Sterchele wel eens genoemd werd. "Hij was een man die steeds veel plezier maakte, maar ook bijzonder veel klasse had," vertelt Henri Kumps, voorzitter van zijn oude club OHL. Een andere oude club, Germinal Beerschot, reageert bij monde van trainer Marc Brys: "Hij was sluw, snel en intelligent. En hij was geliefd bij supporters en bestuur. Jammer genoeg typeert dit ongeluk ook hoe rap François leefde naast het veld."

Oud-premier Jean-Luc Dehaene is al jaren groot fan van Club Brugge, en was zoals zovelen erg onder de indruk van Sterchele. "Hij was een van de jongere spelers met heel wat talent en veel groeimarge die ons nog veel had kunnen bijbrengen. Dit seizoen was hij een van de smaakmakers van Club Brugge en een van de spelers die heel goed lagen bij de supporters," aldus Dehaene.

De wedstrijd van Club Brugge tegen Westerlo aanstaande zaterdag gaat wel door, nadat er eerst nog gedacht werd over afgelasting. Zonder stadionmuziek en in een rustige sfeer. Na het zingen van de clubliederen zal er een minuut lang applaus klinken voor de overleden speler.