Advocaat haalt uit naar de Schotse bond

ErikHK
De Schotse bond geeft Glasgow Rangers het weekend dat voor de UEFA Cup-finale zit niet vrijaf. Dick Advocaat snapt niets van die beslissing.

Rangers moet dit weekend aantreden tegen Dundee United. Zenit St. Petersburg krijgt datzelfde weekend vrijaf, zodat het team van Advocaat zich optimaal kan voorbereiden op de finale, in tegenstelling tot de Schotten.

Advocaat noemt het 'een farce' dat de Schotse voetbalbond de wedstrijd tussen Rangers en Dundee United door laat gaan. ‘’Hoe kan je zo'n verzoek nou weigeren? Er werken duidelijk te veel ego’s bij de Schotse bond. Blijkbaar hebben ze niet het beste voor met het Schotse voetbal, want anders hadden ze Rangers wel vrij gegeven. Nu hebben wij, met Zenit, een betere voorbereiding,‘’ zegt de Nederlander in Scotland Today.

Van 1998 tot 2002 was Advocaat zelf coach van Glasgow Rangers. Sinds De kleine generaal weg ging bij Rangers en aan de slag ging bij het Nederlands elftal, staat er een volledig andere ploeg. ‘’Toen ik er werkte, werd er beter gevoetbald en waren er betere spelers, maar nu staat er een hechter team. En dat is het allerbelangrijkst in deze sport.‘’