Verstappen en Van Merksteijn rijden thuisrace

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Peter van Merksteijn en Jos Verstappen zullen zondag een thuisrace rijden tijdens de 1000 kilometer van Spa-Francorchamps. Beide verheugen zich erg op de race door de Belgische Ardennen, en hopen veel fans op de tribune te zien.

Teameigenaar Van Merksteijn rijdt dit jaar erg sterk en is daar vooral verbaasd over. "Dit circuit is voor iedere rijder een uitdaging. Ik heb er ook al vaak gereden en het circuit ligt me wel. Daarnaast denk ik dat we dankzij de input van Jos een uitstekende afstelling voor onze auto hebben gevonden, waarmee we hopelijk weer goed kunnen scoren." Ze wonnen de race in Barcelona en werden tweede op Monza. "Ik ben soms zelf ook wel een beetje verbaasd dat het zo goed gaat. Ik denk dat de hulp van Jos en de goede aanpak van het team mij ook helpen om mezelf meer en meer te ontwikkelen. Daarnaast hebben we met de Porsche RS Spyder natuurlijk de beste auto tot onze beschikking."

Verstappen kent Spa erg goed, vooral vanuit zijn F1-carriére. In 1994 werd hij hier derde met een Benetton-Ford, zijn beste resultaat ooit in de koningsklasse. Twee jaar later crashte hij er flink met zijn Footwork-Hart, het was zijn ergste crash in de F1 naar eigen zeggen. "Spa-Francorchamps is voor mij het mooiste circuit van Europa. Het is een rijderscircuit met veel snelle bochten en door de lengte van de baan denk ik dat de onderlinge verschillen vrij groot zullen zijn. Daarnaast is het natuurlijk onze thuisrace. Ik heb al gehoord dat er veel Nederlandse fans naar Spa komen, dat is altijd een extra motivatie."