Dekker stapt af in Ronde van Romandië

Niels (DerMeister)
Thomas Dekker is uitgereden in de Ronde van Romandië. Vierentwintig kilometer voor de finish stapte de Nederlander af. De zege ging vandaag naar Francesco de Bonis.

De vierde etappe van de Ronde van Romandië startte in Sion en eindigde in Zinal. De renners moesten drie beklimmingen van de eerste categorie doorstaan. Vroeg in de wedstrijd reed er een groep weg vanuit het peloton, bestaande uit onder anderen Stef Clement, Michael Albasini, David Lopez, Haimar Zubeldia én een neo-prof, Francesco de Bonis.

De renners van Astana reden voorop in het peloton, om zodoende de voorsprong op de kopgroep te verkleinen. Op nog 58 kilometer voor de eindstreep nam de Rabobank-ploeg het stokje over van Astana door voorop in het peloton te rijden.

In de beklimming naar Vissoie, op 24 kilometer voor de finish, was het afgelopen voor Thomas Dekker. ‘Nekkie eraf’ was het gebaar dat de Nederlander maakte, toen hij stilstond op de beklimming. Een paar minuten later stapte Dekker officieel uit de koers.

Vanuit de kopgroep die vroeg in de wedstrijd was ontstaan, reed De Bonis alleen weg. In het laatste deel van de etappe werd de renner van Gerolsteiner bijgehaald door Manuel Beltran en John Gadret. Allebei de renners reden De Bonis zelfs voorbij. De Bonis had echter nog genoeg energie over om Beltran en Gadret weer bij te halen en de zege veilig te stellen.

Andreas Klöden behoudt de leiderstrui. Beste Rabo-renner is nu Denis Menchov. Hij staat op plek vier met 45 seconden achterstand op de Duitser. De eerste Nederlander die we terugvinden in het klassement is Bauke Mollema. Hij staat achttiende op 58 seconden van Klöden.