McLaren tipt Ferrari als favoriet

vw_caddy
De Grand Prix van Turkije zal weer worden gedomineerd door de rode bolides van Ferrari. Dat verwacht McLaren Mercedes tenminste, die toegeven dat Ferrari hen voorbij is gestreefd.

De laatste twee seizoenen won Ferrari op het circuit in Istanbul. McLaren onderkent dat het ook dit seizoen lastig voor hun zal gaan worden om in Turkije te winnen. "Wij hebben hier in het verleden niet echt goed gepresteerd," zo vertelt Mercedes-baas Norbert Haug. "Het team wil zoveel mogelijk punten halen in Turkije, maar na drie overwinningen van Ferrari dit seizoen is het duidelijk dat zij de favoriet zijn."

Haug is er van overtuigd dat McLaren nog een extra stap kan gaan maken om te kunnen vechten met Ferrari, maar hij denkt dat het team voor Istanbul die stap nog niet heeft gemaakt. "De laatste race in Barcelona was toch een indicatie voor de volgende races. Wij pakten toen de pole niet, maar hadden ook wat meer brandstof mee dan Ferrari. Maar dan nog, wij zouden niet snel genoeg zijn geweest om Ferrari te verslaan."