Nadal niet te stoppen

ErikHK
Rafael Nadal is weer een stap dichterbij een mogelijke vierde zege op rij in de Masters Series in Barcelona gekomen. De Spanjaard won in de kwartfinale van Juan Ignacio Chela met 6-4 en 6-2.

Nadal en Chela zijn de strijd al twee keer eerder aangegaan met elkaar. In beide gevallen won de Spanjaard. Dat was nu ook het geval. Dit was aan het begin van de wedstrijd nog niet te zien. De Argentijn nam meteen een break voorsprong, en stond zowaar met 4-2 voor. De drievoudig winnaar van de Masters moest zich terugvechten en deed dat ook. Hij brak Chela weer terug, waarna Nadal de eerste set alsnog naar zich toe kon trekken.

In tegenstelling tot de eerste set, zette Nadal in het tweede bedrijf meteen goed tennis neer, hield hij de rally’s kort en speelde de Spanjaard veel vanaf de baseline. Daarop had Chela geen antwoord.
Nadals zijn tegenstander in de halve finale zal komen uit een andere kwartfinale die gaat tussen Denis Gremelmayr en Nicolas Almagro. Laatstgenoemde is als tiende geplaatst op de Masters Serie in Barcelona.