O'Sullivan bezorgt Hendry afstraffing

Maikel (WeebI)
Ronnie O'Sullivan heeft als eerste de finale van het Wereldkampioenschap Snooker behaald. De Engelsman deklasseerde Steven Hendry in de halve finale: 17-6.

Donderdag werd de eerste sessie afgewerkt, en ondanks een snelle 4-1 voorsprong voor de Schotse ex-wereldkampioen werd er afgesloten met een gelijke stand. Vrijdagochtend werd er verder gespeeld, en eigenlijk was het enkel O'Sullivan dat de klok sloeg. Rocket Ronnie was ongenaakbaar, benutte iedere halve kans en strafte ieder klein foutje van zijn opponent hard af. Door meerdere centurybreaks kon de Engelsman de avondsessie aanvangen met een 12-4 voorsprong.

Hendry kreeg het nog voor elkaar om in het Crucible Theatre in Sheffield twee frames op zijn naam te schrijven. O'Sullivan behaalde de overige frames, waardoor de middagsessie die op de zaterdag gepland stond overbodig is geworden. De andere halve finale, tussen de verrassend sterk presterende Allister Carter en Joe Perry wordt wel op zaterdag afgerond. Na twee sessies leidt Carter met 9-7. Net als O'Sullivan wist Carter eerder in het toernooi een maximum break van 147 op het bord te krijgen. Hierdoor moeten zij de prijs van £157.000 delen.