Del Piero wil topscorer worden

Sven (Svensational)
Zijn club Juventus kan dit seizoen geen kampioen meer worden, toch is Alessandro Del Piero erop gebrand de laatste wedstrijden alles van zichzelf te laten zien. De Italiaanse spits hoopt voor het eerst in zijn carrière topscorer van de Seria A te worden, en geselecteerd te worden voor de Italiaanse EK-selectie.

Al achttien keer wist Del Piero dit seizoen het net te vinden. Ploeggenoot Trezeguet en Borriello van Genoa deden dit echter één keer meer. Nog drie wedstrijden resten Del Piero om het tweetal in te halen. "Ik heb dit seizoen al veel gescoord, maar het maken van doelpunten is niet mijn belangrijkste doel", zegt Del Piero in een interview. "Ik ben geen goaltjesdief en heb ook andere taken. Toch wil ik graag topscorer van de Serie A worden, omdat me dat nooit eerder is gelukt."

Ook hoopt de 33-jarige aanvaller weer terug te keren in de Italiaanse nationale ploeg. Na een verschil van inzicht met bondscoach Roberto Donadoni, is Del Piero al sinds september 2007 niet meer opgeroepen. Hij vond dat hij teveel werd gebruikt als middenvelder in plaats van aanvaller. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag deel wil uitmaken van het nieuwe avontuur. Ik denk dat ik er bij hoor te zijn op het EK. Uiteindelijk zal de bondscoach zijn beslissing baseren op de prestaties van de spelers tijdens het afgelopen seizoen," aldus Del Piero.

Donadoni sluit een terugkeer in ieder geval niet uit. Ook Antonio Cassano is welkom: "Ze zijn niet afgeschreven. Het ligt aan henzélf. In eerste instantie aan hoe zij tegenover een terugkeer in het nationale elftal staan en het ligt natuurlijk ook aan wat zij op het veld laten zien," aldus de bondscoach november vorig jaar.