Klöden wint tijdrit Romandië

ErikHK
De individuele tijdrit in de Ronde van Romandië is gewonnen door Andreas Klöden. De renner van Astana bleef Thomas Dekker voor. Nummer drie werd Stef Clement.

De tijdrit vond plaats in Sion en was 18,8 kilometer lang. Onderweg kwam er nog een beklimming van tweeëneenhalve kilometer, waar de renners goed doorheen moesten zien te komen. Thomas Dekker kwam bij die beklimming in de problemen. Nadat hij bij het eerste meetpunt nog een flinke voorsprong had op Tony Martin, Stef Clement en Andreas Klöden, werd die voorsprong na de beklimming omgezet in een achterstand van vier seconden op de nummer één van dat moment, Klöden.

De rit van Klöden liep zelf ook alles behalve soepel. In de laatste meters maakte de Duitser een stuurfout waardoor hij nog maar net de reclameborden kon ontwijken. Door de stuurfout leverde hij nog wel seconden in, waardoor Dekker verder in kon lopen. Het was echter niet genoeg om Klöden van de zege af te houden. De Nederlander eindigde op zeven seconden achterstand van de Astana-renner. Clement werd derde met een achterstand van twintig seconden op de nummer één.

Dekker zei na afloop nog het volgende: "Het was erg zwaar. Het klimmetje is veel lastiger dan het grafiekje doet vermoeden. Gedurende 3,5 kilometer loopt het flink op en dat viel niet mee". Hij vervolgde: "Het is nu aan Astana om de boel te controleren. Misschien kunnen Menchov en ik ervoor gaan zorgen dat Klöden geďsoleerd komt te zitten, de komende dagen."

Klöden staat na de gewonnen tijdrit bovenaan in het algemeen klassement. Dekker staat nu op de tweede plek in het algemeen klassement met een achterstand van drie seconden op Klöden.