Mallya en Teixeira ruziën

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Vijay Mallya, teambaas van Force India, en A1GP-directeur Tony Teixeira hebben ruzie. Het gaat kort gezegd over de manier om jonge Indiaans talent naar de racetop te brengen.

Teixeira trok de manier die Mallya gebruikt om talent uit eigen land te steunen openlijk in twijfel. "Narain Karthikeyan heeft de A1-race in China gewonnen, waarmee A1GP aan de Indiase kinderen laat zien dat je een wereldkampioenschap kan winnen, ook al is het geen autosportland. Force India doet juist het tegenovergestelde. Onze boodschap is dat de kinderen kunnen winnen, Force India moet nog een enorme weg afleggen voordat ze op het podium komen," aldus de baas van het landenkampioenschap. "Ik vind dat de verkeerde boodschap. Mallya denkt in de langere termijn, maar ik vind het niet goed dat hij een Indiaas team heeft zonder Indiase coureurs. India wil Indiase coureurs zien die winnen, dat heeft de A1GP wel bewezen. Ik zie Force India de komende vijf jaar geen race winnen."

Mallya reageerde als volgt: "Ik moest wel een beetje lachen om de opmerkingen van mijnheer Teixeira. Hij kan beter zijn mening gaan geven over Zuid-Afrika of over de A1GP-klasse, die niets meer is dan een standaard eenzitter-klasse. Ze proberen de jeugd te bereiken door ze te stimuleren om mee te doen in een kampioenschap waarvan de waarde van de titel niet eens in de buurt komt van die van een GP2- of Formule 1-kampioenschap. De A1GP moedigt middelmatigheid aan. Dit is inderdaad een verkeerde boodschap en doet een beetje wanhopig aan, gezien de enorme steun voor Force India."