Rijkaard spreekt mogelijk vertrek tegen

Sjors (Sj0rSz)
Frank Rijkaard heeft laten weten na dit seizoen niet op te stapppen als trainer van FC Barcelona. Gisteren zorgde Jil van Eyle, teambuilder van de ploeg uit Barcelona, voor de nodige commotie door te zeggen dat de oefenmeester zijn aanstaande vertrek intern bekend had gemaakt.

De uitspraken van Van Eyle zijn volgens Rijkaard nergens op gebaseerd. "Dit is niet aan de orde. Met nog vier belangrijke competitiewedstrijden te gaan, is het trouwens niet handig om zo'n discussie te voeren. Daarom is er binnen de club met geen woord over gerept," aldus de trainer van de Catalaanse club. "Na het seizoen praten we pas over de toekomst en dan zien we wel. Al moet je dat weer niet als een officieel gepland evaluatiegesprek zien. In zo'n sfeer worden onze gesprekken nooit gevoerd."

Rijkaard maakt geen makkelijk seizoen door bij FC Barcelona. Bovendien lag de oefenmeester regelmatig onder vuur. In de Spaanse competitie staat de ploeg momenteel derde en heeft veertien punten achterstand op Real Madrid. In de Champions League strandde de ploeg in de halve finales.