Bayern zonder Sagnol naar Rusland

Sven (Svensational)
Zonder Willy Sagnol is Bayern München op het vliegtuig naar Rusland gestapt voor de halve finale in de UEFA cup tegen Zenit St Petersburg. De verdediger is door coach Ottmar Hitzfeld buiten de selectie gelaten vanwege de kritiek die hij uitte na de zege op VfB Stuttgart afgelopen zondag.

De Fransman klaagde tegenover de pers dat hij als middenvelder was opgesteld en niet als verdediger, zijn favoriete positie. "Op deze positie heb ik geen plezier," aldus Sagnol. Ook klaagt hij over te weining steun na zijn terugkeer van een blessure. "Ik zit nog steeds in een dal. Ik had op iets meer hulp gehoopt om er weer bovenop te komen."

Hitzfeld wilde Sagnol juist beschermen: "Als verdediger ben je vaak de laatste man. Hij heeft nog niet zijn snelheid en wedstrijdritme terug. Ik ben hem juist tegemoetgekomen door hem überhaupt op te stellen. Hij heeft niet het recht te spelen, er zijn andere spelers die verder zijn. Sagnol zal vanaf nu een beetje moeten toekijken."

Nadat Sagnol in november terugkeerde van een langdurige blessure, moest hij in maart weer enkele weken pauze nemen omdat hij opnieuw last kreeg van het gewricht. De verdediger zal voor één duel buiten de selectie gelaten worden. "'Hij heeft intussen al twee keer zijn excuses aangeboden en ik heb hem gezegd dat hij nog harder moet werken om weer de oude Willy Sagnol te worden," aldus Hitzfeld.