De Ridder wil weg bij Birmingham

Sven (Svensational)
Al na een seizoen wil Daniël de Ridder alweer vertrekken bij Birmingham City. De ex-Ajacied komt onder coach Alex McLeish amper aan spelen toe.

"De club bevalt me, Birmingham bevalt me, de fans bevallen me. Ik zou willen dat we in de Premier League blijven, en ik denk dat we dat kunnen. Maar ik moet ook aan mijn eigen loopbaan denken, want ik speel niet. Ik ben niet geblesseerd, zoals sommige mensen denken. Ik ben beschikbaar, ik train hard en ik zou graag willen meedoen. Maar het is de keuze van de manager," aldus De Ridder eerder deze week in The Birmingham Mail.

In totaal speelde de De Ridder tien duels namens Birmingham. De middenvelder kwam op 1 januari voor het laatst in actie voor The Blues. Uit bij Manchester United werd met 1-0 verloren, De Ridder viel in. "Ik dacht dat Mikael Forsell en ik het verschil maakten, de wedstrijd deden kantelen. Maar sindsdien is alles 180 graden veranderd voor mij. Ik ben gefrustreerd dat ik geen deel uitmaak van de ploeg."

Op de website van Birmingham reageert coach McLeish: "Danny is al een tijdje niet meer in het stuk voorgekomen. Ik heb Gary McSheffrey, Sebastian Larsson en Olivier Kapo. Als zij fit zijn, dan is het mijn beslissing Danny niet te laten spelen, omdat zij in mijn ogen vóór hem komen. Misschien dat een andere coach er anders over denkt. Ik heb er een tijdje terug al met Danny over gesproken en hem verteld, dat als mijn ploeg meer combinatievoetbal zou spelen, ik meer aan hem zou denken. Maar ik denk niet dat wij een goed combinerende ploeg zijn. We leggen bij onze buitenspelers de nadruk op ijver, dat ze zowel meehelpen in de verdediging als in het strafschopgebied van de tegenstander komen. We bouwen een ploeg met spelers die de plaggen uit het veld lopen. Ik zeg niet dat Danny dat niet doet, maar ik denk dat hij geschikter is voor een ploeg die de bal rondtikt."