Haase blijft goed presteren

ErikHK
Op het ATP-toernooi in Barcelona heeft Robin Haase zijn goede vorm van de laatste tijd voortgezet. Qualifiër Max Mirnyi werd in de eerste ronde met 6-2 en 6-2 verslagen door de Hagenaar.

Haase startte de wedstrijd direct goed door Mirnyi te breaken. Daarna kwam de Hagenaar niet in de problemen. Bij 4-2 leverde Mirnyi opnieuw zijn opslag in waardoor Haase de eerste set naar zich toe trok. De tweede set tussen de Nederlander en de Wit-Rus was identiek als aan de eerste set. Haase kreeg een breakpoint bij 2-2, benutte die en bij 4-2 brak Haase de qualifier weer, waardoor hij op zijn eigen service de wedstrijd uit kon spelen.

In de tweede ronde moet Haase het opnemen tegen Tommy Robredo. De Spanjaard is als 6e geplaatst. Beide hebben nog nooit eerder tegen elkaar gespeeld.

Haases goede vorm van de laatste tijd wordt beloond met een stijging op de wereldranglijst. Hij staat nu op de 56e plek, de hoogste positie ooit voor hem in zijn tot nu toe al bijzondere tenniscarrière. Robredo staat op dit moment 17e op de wereldranglijst.