Uitslag Chelsea - Manchester United

ErikHK
De ontknoping van de Premier League kan na vandaag worden omschreven als zeer spannend. Door twee goals van Ballack won Chelsea met 2-1 van Manchester United, waardoor Chelsea naast United op de ranglijst verschijnt. The Mancunians staan nog wel eerste door een veel beter doelsaldo.

Chelsea domineerde de eerste helft. Veel kansen werden echter niet benut, zoals een schot op de lat van Joe Cole. In de blessuretijd werd het verzette werk toch benut door een goed genomen kopbal van Ballack waar zelfs Edwin van der Sar niet op kon reageren.

Na de thee kwam de wedstrijd meer in balans. Het spel oogde van beide kanten ook beter. De 1-1 ontstond door het niet geconcentreerd verdedigen van Chelsea-verdediger Carvalho. Wayne Rooney kwam oog in oog met de keeper van Chelsea en maakte het vervolgens goed af. Van der Sar redde na de 1-1 nog op een goed genomen vrije trap van Drogba. Aan het moment wat later gebeurde, kon de Nederlander weinig doen. Door een handsbal van Carrick, kreeg Chelsea een strafschop die werd benut door Ballack, waardoor zijn productie op twee kwam. Ashley Cole en Sjevtsjenko voorkwamen door een redding op de eigen doellijn dat Manchester weer langszij kon komen.

Met 81 punten staan Man United en Chelsea gelijk wat betreft het aantal punten.
Manchester moet in de laatste twee duels aantreden tegen West Ham United (thuis) en Wigan Athletic (uit). Chelsea speelt de laatste twee wedstrijden uit en thuis tegen respectievelijk Newcastle United en Bolton Wanderes.