Alonso verbaasd over snelheid

vw_caddy
Fernando Alonso kon zijn geluk niet op na de kwalificatiesessie op zaterdagmiddag voor de Grand Prix van Spanje. De renault-coureur verraste iedereen door de tweede plaats te pakken, achter de Fin Kimi Raikkonen.

Renault heeft tijdens de afgelopen testweek in Barcelona een groot aantal updates doorgevoerd, updates waarmee het team aansluiting wilde vinden bij BMW en Willams. Alonso temperde echter voortdurend de hooggespannen verwachtingen voor de aanstaande race in Spanje. De tweevoudig wereldkampioen gaf toe dat hij het behalen van een tweede plaats niet had verwacht. "Het was geweldig om vanmiddag de finishlijn te passeren omdat ik wist dat mijn tijd goed was," aldus Alonso. "Ik wist dat Kimi nog achter mij reed, in het slechtste geval had ik dan P2 behaald wat nu het geval is. Dit hadden wij totaal niet verwacht."

Alonso gaat verder: "De auto voelt beter aan in vergelijking met de vorige races. Wij hebben zonder twijfels een aantal stappen voorwaarts gemaakt. De condities waaronder wij moesten rijden waren het hele weekend best lastig. We zullen zien wat we in de race kunnen doen. Maar deze tweede plaats overstijgt onze verwachtingen die wij hadden voor dit weekend."

Vooral voor het team is Alonso erg blij met het behaalde resultaat. "Het team heeft enorm zijn best gedaan om de auto te verbeteren, zowel in Enstone als in Frankrijk. We moeten hard werken, we moeten nog meer stappen maken de komende weken. Ik ben in ieder geval optimistisch over de toekomst."