Basso keert terug in wielerpeloton

ErikHK
Vanaf volgend jaar rijdt Ivan Basso weer mee in het wielerpeloton. Liquigas is de gegadigde die de voormalig Giro-winnaar voor twee seizoenen heeft gecontracteerd.

Basso was vanaf medio 2007 niet meer te vinden in het wielerpeloton. Vanwege zijn aandeel in het dopingschandaal voor de Tour de France, kreeg hij opnieuw een schorsing. Deze loopt eind oktober af, waardoor teams hem dan weer kunnen contracteren. Liquigas wachtte niet af en contracteerde Basso.

De voorzitter van Liquigas, Paolo dal Lago, sprak het volgende: "Ivan Basso ondergaat met grote waardigheid de schorsing die de tuchtcommissie van de wielerbond hem op 15 juni 2007 heeft opgelegd. De sportrechtspraak heeft zijn zaak veel strenger behandeld dan andere. En hoewel hij zwaar is gestraft, is Ivan zich verantwoordelijk en kalm blijven gedragen. Hij heeft een dosis gezonde zelfkritiek aan de dag gelegd en is al die tijd serieus met de situatie omgegaan. Daarmee heeft hij het respect van het publiek verdiend", aldus Dal Lago.

Basso zal niet op korte termijn de ploeginstelling veranderen, wel versterken. Dal Lago voegde er nog het volgende aan toe: "Met Basso's inbreng mikken we in de jaren 2009 en 2010 op het absolute leiderschap van de topteams in het professionele circuit."