'Valckx vertrekt bij PSV'

Sjors (Sj0rSz)
De kans is zeer groot dat Stan Valckx, nu nog technisch directeur van PSV, zijn afscheid zal aankondigen. Donderdag liet de Eindhovense club weten het vertrouwen in de voormalig voetballer kwijt te zijn.

De aanleiding hiervoor is een conflict met voorzitter Jan Reker. Alles wijst er op dat deze botsing niet meer goed zal komen. Het contract van Valckx in Eindhoven loopt nog tot medio 2010. Het is nog niet bekend hoe de overeenkomst tussen beide partijen wordt ontbonden.

Donderdagochtend zaten Reker en Valckx met elkaar om de tafel om over het conflict te praten. Na dit gesprek trok men de conclusie dat het wantrouwen in de technisch directeur dermate groot is, waardoor het niet meer mogelijk is om met elkaar verder te gaan.

Valckx wordt onder andere verweten dat hij nauwe banden met Vlado Lemic heeft. Hij is zaakwaarnemer van zeven spelers die voor PSV spelen, waaronder Heurelho da Silva Gomes. De doelman van de Eindhovenaren haalde eerder deze week uit richting Reker en liet bovendien weten dat zijn uitlatingen mede op verklaringen van de technisch directeur van PSV waren gebaseerd.