Kubica wil nog niet aan zeges denken

Sjors (Sj0rSz)
Robert Kubica heeft de verwachtingen omtrent de prestaties van BMW Sauber enigszins getemperd. De Pool kende een goede start van het seizoen en wist twee keer het podium te halen. Bovendien startte hij tijdens de Grote Prijs van Maleisië vanaf poleposition.

Het is overigens niet voor het eerst dat BMW Sauber, ondanks de prestaties van hun coureurs, bescheiden blijft. Ook Kubica heeft deze houding aangenomen. "Laat ik het zo stellen: als in elke race één van de top vier-rijders uitvalt of problemen krijgt, en wij consistent kunnen blijven, dan is er altijd een kans."

"Maar naar onze snelheid gekeken zijn we op dit moment niet in staat om een race te winnen", vervolgt Kubica. BMW Sauber komt op dit moment redelijk in de buurt van teams als Ferrari en McLaren Mercedes. De Pool is van mening dat het belangrijk is om consistent te blijven. Op die manier zou er dan nog van alles mogelijk moeten zijn.

Kubica kon overigens niet zeggen of het winnen van races daar ook bij hoort. "Ik denk niet dat we er klaar voor zijn om puur op snelheid te winnen. Maar we werken er wel aan, want uiteindelijk is dat het doel van ons team, aldus de Pool, die overigens wel toegeeft dat in de toekomst veel mogelijk is. "Je weet maar nooit. Je hebt van die gekke races, zoals Fuji vorig jaar of de Hungaroring in 2006. Het is dus wel mogelijk."