Koeman: "Het was onhoudbaar"

vw_caddy
De Spaanse club Valencia heeft in de afgelopen nacht een vertrekregeling getroffen met Ronald Koeman. De Nederlandse trainer verruilde eind oktober PSV voor Valencia, maar wist in de 22 gespeelde wedstrijden maar achtien punten te behalen.

Achteraf gezien heeft de 45-jarige Koeman spijt van zijn overstap. "Als ik had geweten wat me hier te wachten stond, was ik waarschijnlijk niet gegaan." Al sinds zijn komst in Valencia maakt hij zich niet populair. Gedurende de eerste maanden reorganiseerde hij het elftal flink op een aantal posities maar dat had geen gunstig effect op de uitslagen. De laatste weken hing Koeman regelmatig met zijn hoofd in de strop, maar direct ontslag wist hij te voorkomen door de nationale beker te pakken.

Een 5-1 nederlaag bij Athletic de Bilbao een aantal dagen later deed Koeman uiteindelijk de das om. "In Spanje weet je dat de emotie dan regeert. Maar in Valencia is het nóg extremer dan in Barcelona," aldus Koeman. "Ik ben er trots op dat ik de Copa Del Rey heb gewonnen. Maar zoals ze in mijn vaderland zeggen: ik ben een ervaring rijker, maar een illusie armer."

Het is overigens voor het eerst dat Koeman bij een club vertrekt nadat hij zelf is ontslagen. Koeman diende nog nooit een contract uit, maar vertrok tot gisteren altijd uit zichzelf.