Force India boekt goede progressie

Sally (Tessa)
De tweede testdag dinsdag in Barcelona is voor het team van Force India uitermate goed verlopen. Zo haalde Giancarlo Fisichella de de tweede tijd op slicks met 1.19.721. Ook technisch directeur Mike Gascoyne was uitermate tevreden.

Volgens de Britse ontwerper is de auto twee seconden sneller dan met de tests in de winter. "Het was een goede testdag met Giancarlo. Op een paar kleine mechanische problemen na, verliep ons programma volledig volgens plan. Het meest positieve aan de testdag was dat Giancarlo met de configuratie voor dit seizoen zeer goede tijden liet noteren. Hij was ruim twee seconden sneller dan de tijden van onze vorige test hier. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee."

Ook coureur Fisichella was erg positief over de vooruitgang die het team de afgelopen maanden heeft geboekt. "De wagen presteert stukken beter dan de vorige keer dat we hier in Barcelona aan het testen waren. Dit kun je ook zien aan onze rondetijden, die zijn aanmerkelijk beter geworden. Dit is vooral te danken aan de nieuwe onderdelen die we sinds onze vorige test in Barcelona op de auto hebben geïntroduceerd. Mijn snelste ronde reed ik op de profielloze banden, maar ook op gegroefd rubber was ik erg snel. Tijdens de test in februari ging mijn snelste ronde in een tijd van 1.22.3. Dinsdag kwam ik tot een 1.20.7. Dat is pure progressie."

Teamgenoot Adrian Sutil deed het ook erg goed op de derde testdag. Hij nam het stuurtje over en verraste vriend en vijand met een derde tijd, ook gereden op slicks. Het bewees maar eens dat de aerodynamische aanpassingen geholpen hebben.