Super Aguri-deal valt in duigen

Sally (Tessa)
Het kan zijn dat Super Aguri niet deel kan nemen aan komende Grands Prix. De overname door de Britse investeerdersgroep Magma Group gaat niet door, dat heeft de Japanse renstal bevestigd.

Eerder leek het erop dat de deal rond was met de Magma Group. Maar een anonieme bron binnen het team meldde aan persbureau Reuters dat ze een officiële brief van de Magma Group hadden ontvangen, waarin staat dat de overname vertraging op had gelopen. En nu lijkt het definitief voorbij voor het team van Aguri Suzuki.

De teambaas vertelde in een verklaring: "Super Aguri Formule 1-team is door de Magma Group, de potentiële kopers van het team, geïnformeerd over het afhaken van hun investeerders. Die zijn niet langer bereid om de overname te financieren. Het is spijtig dat we op deze manier gedwongen worden om de toekomst van het team ter discussie te stellen, hoewel we wel blijven onderhandelen met andere mogelijke partners."

De financiële problemen zouden nu dermate groot zijn dat het team, waar Anthony Davidson en Takuma Sato voor rijden, volgende week mogelijk niet van start kan gaan in de Grand Prix van Spanje. De renstal is deze week ook al afwezig in Barcelona waar getest wordt, vanwege de acute geldnood.