[NBA] Hornets South West kampioen

Ermin (TheClown1)
Door de overwinning op de Los Angeles Clippers zijn de New Orleans Hornets eerste geworden in de South West-divisie. Er werd thuis met 114-92 gewonnen van de Clippers.

Het was de 81ste wedstrijd van het seizoen van de Hornets. Ze hebben 56 wedstrijden gewonnen en kunnen nog gelijk komen met de Los Angeles Lakers die 57 overwinningen behaald hebben aangezien de Hornets nog een wedstrijd van het reguliere seizoen moeten spelen. De forward David West had 32 punten en vijf rebounds. Chris Paul, die nogmaals bevestigde waarom hij een MVP-kandidaat is, scoorde 22 punten en gaf twaalf assists. De ServiŽr Peja Stojakovic bleef op zeven punten steken.

Volgens de kenners zijn er op dit moment twee kandidaten voor de meest waardevolle speler (MVP) van het seizoen. Het gaat om Kobe Bryant van de Lakers en Chris Paul van de Hornets. Bryant is al met zijn twaalfde seizoen bezig en heeft tot op heden nog geen MVP-titel kunnen bemachtigen. Het is pas het derde seizoen van de kleine guard Paul, die vereerd is dat hij genomineerd is.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
New Orleans HornetsLos Angeles Clippers114-92
Portland TrailblazersMemphis Grizzlies113-91
Atlanta HawksOrlando Magic105-121
New Jersey NetsCharlotte Bobcats112-108
Detroit PistonsMinnesota Timberwolves115-103
Los Angeles LakersSacramento Kings124-101