Uitslag Manchester United - Arsenal

Sjors (Sj0rSz)
Arsenal kan de titel in de Premier League definitief vergeten. De formatie van trainer Arsène Wenger verloor zondag de topper van Manchester United (2-1). Hierdoor is het verschil tussen de twee ploegen inmiddels opgelopen tot negen punten.

De ploeg uit Londen wist aan het begin van de tweede helft, via een treffer van Emanuel Adebayor, nog wel op voorsprong te komen. Zes minuten later kregen The Mancunians echter een strafschop, omdat William Gallas een handsbal maakte. Cristiano Ronaldo maakte vanaf elf meter geen fout, waardoor de twee clubs weer op gelijke hoogte stonden. In de 72e minuut velde Owen Hargreaves het vonnis door de tweede treffer voor de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson binnen te schieten.

Wenger kon niet anders doen dan zich erbij neerleggen. "Als je ziet hoe goed we voetballen, kan ik mijn ploeg weinig verwijten. We hebben de afgelopen twee maanden weinig geluk gehad. Vandaag hebben we ook weer goed gespeeld, met geestdrift. Ik ben dan ook trots op ons optreden in deze wedstrijd."

Ferguson was na afloop van het duel lovend over het spel van Edwin van der Sar. "Hij heeft ons een paar keer gered, Arsenal had vandaag net zo goed kunnen winnen."