Van der Sar beëindigt interlandcarrière

Ermin (TheClown1)
Het is definitief dat Edwin van der Sar na dit seizoen niet meer oproepbaar zal zijn voor Oranje. De keeper van Manchester United zal nog wel actief zijn op het EK van komende zomer in Oostenrijk en Zwitserland maar wil daarna zijn interlandcarrière afsluiten.

De geruchten waren aanwezig dat Van der Sar langer zou doorgaan maar na het gesprek met de nieuwe bondscoach, Bert van Marwijk, heeft de goalie gezegd dat het definitief voorbij is.

"Probeer me maar te overtuigen, maar zoals het er nu voorstaat is het niet aan de orde. Ik kan me niet voorstellen welke argumenten mij nog op andere gedachten kunnen brengen. Ik heb voor mezelf een idee hoe ik mijn loopbaan in Oranje af wil sluiten en daar past geen verlenging in," aldus Van der Sar in Sportweek.

Hij zal nog wel een seizoen bij Manchester blijven keepen. "Je weet niet hoe ik er in 2009 voorsta. En dat is meteen het nadeel van een verlengd verblijf bij Oranje. Je moet meteen een cyclus van twee jaar meedraaien, inclusief hoofdtoernooi. Je wilt niet een paar kwalificatieduels meemaken en dan halverwege eruit stappen. Aan een hoofdtoernooi meedoen is toch het leukste."