Reden aanrijding Hamilton bekend

DJeNZe123
McLaren heeft de oorzaak van het incident tussen Lewis Hamilton en Fernando Alonso gevonden. Twee seconden voor het incident brak de voorvleugel van de auto van Hamilton af.

"In het begin wisten we niet hoe dit kon gebeuren," zegt Martin Whitmarsh, directeur van McLaren. "Allerlei vragen spoken door je hoofd zoals: heeft Alonso hem een brake-test gegeven? Maar toen ik de details bestudeerde ontdekte ik dat het bovenste deel van de voorvleugel van Hamilton twee seconden voor het incident afbrak. Daardoor verloor hij wat downforce en ging opeens sneller."

"We weten nog niet hoe het komt dat de voorvleugel niet intact bleef, maar we vermoeden dat het onderdeel bij een eerder contact is beschadigd. Het zou ook uit zichzelf afgebroken kunnen zijn, maar dat is nooit eerder voorgekomen en daarom denken we aan contactschade. Er bestaat geen enkel bewijs en we hebben geen reden om Alonso ergens van te verdenken."

Hamilton had een slecht weekend, erkent ook Whitmarsh: "Hij was zeer teleurgesteld in zichzelf, maar hij is mentaal erg sterk en hij zal hierdoor niks aan zelfvertrouwen inboeten. Vrijdag en zondag waren mindere dagen voor hem, maar hij gelooft in zichzelf. Hij zal zich herpakken en in Spanje verschijnt hij sterker aan de start."