Wellicht andere opzet KNVB-beker

Matthias (Veritaz)
Als het aan de achttien Eredivisieclubs ligt, gaat de opzet van de KNVB-beker veranderen. Ze willen dat er in een later stadium van de beker dubbele duels gaan komen.

Eredivisie CV directeur Frank Rutten bevestigde dit voorstel van de clubs “Onder de clubs bestaat hierover unanieme overeenstemming”, liet hij weten. “Maar met de KNVB hebben we over dit onderwerp nog niet gesproken. Het is allemaal nogal prematuur.”

Eerder bereikten de clubs al een akkoord over het afschaffen van de play-offs. KNVB voorzitter Henk Kesler was het hier echter niet geheel mee eens. Hij zou de ECV uitnodigen voor een stevige discussie, want de KNVB was nog lang niet zo ver om de play-offs al te schrappen.

Rutten liet echter weten dat hij nog niets had gehoord van Kesler. “Maar als we gezamenlijk gaan praten over de play-offs, kunnen we ook onze plannen inzake de KNVB-beker meteen bespreken”, liet Rutten weten. “We mikken op dubbele wedstrijden vanaf de achtste finales, vanaf de kwartfinales of vanaf de halve finales. Afhankelijk van de beschikbare data op de speelkalender. Door het afschaffen van de play-offs aan de bovenkant van de eredivisie komt er in elk geval wel enige ruimte vrij.”