Uitslag Arsenal - Liverpool

Maikel (WeebI)
Het Champions League-duel tussen de twee Engelse ploegen Arsenal en Liverpool is in een 1-1 gelijkspel geëindigd. De doelpunten kwamen van het hoofd van Emmanuel Adebayor en de voet van Dirk Kuijt.

Na zes minuten kwam de eerste mogelijkheid voor Arsenal. Adebayor werd weggestuurd, en doelman Pepe Reina leek makkelijk in te kunnen grijpen. De Spanjaard miste echter de bal en gaf de Togolees zo de kans de bal voor de lege goal te geven. De goalie bleef alleen in de buurt en wist alsnog de bal veilig over de zijlijn te werken. De twee landgenoten waren aan elkaar gewaagd, toch waren de kansen voor de thuisclub. De eerste goal viel dan ook voor de Gunners. Robin van Persie bediende Adebayor op zijn wenken, waarop de spits ongehinderd in mocht koppen: 1-0. Lang konden de Londenaren niet van de voorsprong genieten. Een mooie beweging van Steven Gerrard werd gevolgd door een voorzet die uiteindelijk werd binnengewerkt door Kuijt.

Vlak na rust was Kuijt bijna weer trefzeker. De Nederlander zag zijn inzet echter gekeerd worden door keeper Manuel Almunia. Aan de andere kant was Van Persie's vervanger Theo Walcott gevaarlijk, maar zijn schot verdween naast de goal van the Reds. Na ruim een uur miste Emmanuel Eboué een grote kans, terwijl Aliaksandr Hleb naar de grond werd getrokken door Kuijt. Scheidsrechter Pieter Vink zag hier geen strafschop in en liet de overtreding van de Liverpool-aanvaller onbestraft. Even later had Cesc Fábregas de 2-1 op zijn schoen. De inzet van de Spanjaard werd echter per ongeluk van de lijn gehaald door zijn teamgenoot Nicklas Bendtner.

De aanvallende impulsen waren er vooral bij de Londense ploeg, maar de verdediging van Liverpool stond zijn mannetje. De counters die de ploeg van Rafael Benítez kreeg werden nooit echt tot een goed eind gebracht, waardoor dit duel in 1-1 zou eindigen. Daar kunnen de bezoekers tevreden mee zijn, Arsenal had op meer gehoopt, en dat wellicht ook wel verdiend.

Arsenal FC (ENG) - Liverpool FC (ENG) 1-1
23' Emmanuel Adebayor 1-0
26' Dirk Kuijt 1-1

Arbiter: Pieter Vink (NED)
Stadion: Emirates Stadium, Londen
Gele kaart: geen

Opstellingen:

Arsenal FC: Alumnia; Touré, Gallas, Senderos, Clichy; Eboué (Bendtner/67), Fábregas, Flamini, Hleb; Van Persie (Walcott/46), Adebayor.

Liverpool FC: Reina; Carragher, Hyypiä, Skrtel, Fábio Aurélio; Mascherano, Xabi Alonso (Lucas Leiva/77); Kuijt, Gerrard, Babel (Benayoun/58); Torres (Voronin/86).