Chambers gaat rugbyen

Matthias (Veritaz)
Dwain Chambers gaat zijn heil tijdelijk op het rugbyveld zoeken. De topsprinter, die op de afgelopen WK in Valencia nog zilver behaalde op de 60 meter, gaat een maand op proef spelen en trainen bij Castleford.

Chambers heeft Peking echter nog niet uit zijn hoofd gezet. Hij gaat maandag in beroep tegen het besluit van het Brits olympisch comité om hem uit te sluiten van deelname aan de Spelen. Hoewel Chambers zijn twee-jarige straf wegens doping gebruik erop heeft zitten, schrijven de Britse regels voor dat dopingzondaren nooit meer mogen uitkomen voor de olympische ploeg.

Chambers beweert dat zijn carrièreswitch geen publiciteitsstunt is. “De mogelijkheid deed zich nu voor en ik moet ook geld verdienen. Het enige verschil lijkt me dat ik in plaats van rechtuit heen en weer moet rennen”, aldus de sprinter. Overigens is de wereld van de contactsport niet nieuw voor Chambers. Eerder maakte hij al de overstap van atletiek naar American Football. Hij kwam toen een tijdje uit voor de Hamburg Sea Devils in de NFL Europe.