Arvesen wint E3 Prijs Vlaanderen

Sjors (Sj0rSz)
Kurt-Asle Arvesen is er in geslaagd om de 51e E3 Prijs van Vlaanderen op zijn naam te schrijven. De 33-jarige renner was in de finale van deze ronde het sterkste. Rabobank kende een dramatische koers en zag Gerben Löwik en Marc de Maar met botbreuken uitvallen.

Arvesen en Lars Bak, beide van Team CSC, zaten in een vroege kopgroep die uit veertien renners bestond. Zij kregen een voorsprong van maximaal zes minuten. Op 55 kilometer van de finish, bij de Taaienberg, zocht Tom Boonen de aanval op. De Belg van Quick-Step kreeg Fabian Cancellara mee. Hierdoor reden de twee sterkste renners tussen de kopgroep en het peloton in.

De achterstand van Boonen en Cancellara op de kopgroep slonk snel, aangezien het duo uitstekend samenwerkte. Deze samenwerking strandde echter, nadat de winnaar van Milaan-San Remo het niet voor elkaar kreeg om de Belg op de Tiegemberg uit het wiel te rijden. De renner van Team CSC gokte er namelijk op dat hij, na de laatste helling, door Boonen naar de koplopers zou worden gebracht. Mocht dat niet lukken, dan zou hij nog twee ploeggenoten vooruit hebben.

Op datzelfde moment werd in de kopgroep volop aangevallen. In de slotfase leek het er op dat David Kopp het juiste moment had gekozen. De Duitser plaatste op drie kilometer van de meet een demarrage en wist uit de handen van zijn achtervolgers te blijven. Arvesen was echter iets anders van plan. De Noor wist ijzersterk terug te komen en wist Kopp in de laatste kilometer voorbij te rijden.

Maarten Tjallingii mocht zich de beste Nederlander noemen. De renner van Skil-Shimano eindigde net buiten de top tien.