'Alonso naar Ferrari'

Bastardo
Renault-coureur Fernando Alonso heeft na afloop van de GP van Maleisië gezegd dat hij een overstap naar Ferrari wel ziet zitten. Dit jaar heeft de Spanjaard pas twee races gereden voor het Formule 1-team van Renault, dus het is vrij snel dat hij openlijk solliciteert naar een ander team.

De top van Ferrari is al geruime tijd onder de indruk van Alonso en wil hem graag inlijven als coureur voor het Formule 1-team. Kimi Räikkönen hoeft zich geen zorgen te maken, maar Felipe Massa heeft een zeer beroerde start van het seizoen beleefd. De roddelpers duikt momenteel bovenop Massa en de geruchtenstroom komt op gang. Alonso speelt hier handig op in: "Het is natuurlijk nog te vroeg om de waarheid van die roddels te weten, maar Massa heeft twee slechte races verreden waarna de roddels natuurlijk beginnen."

Vorig jaar reed hij voor het team van McLaren en streed hij tot de laatste race mee om de titel. Omdat het niet boterde tussen hem en teambaas Ron Dennis, gingen ze uit elkaar en heeft zijn voormalig werkgever Renault hem teruggehaald. Met dit team versloeg hij een paar jaar geleden Michael Schumacher in diens Ferrari en werd hij tweemaal wereldkampioen.

Duidelijk is dat Renault dit jaar geen kans maakt op de titel en Alonso zegt hierover: "Ik probeer altijd de beste wagen te hebben. Ik ben terug bij Renault om te winnen zoals in 2005 en 2006. Als het dit jaar niet is dan is het voor volgend jaar. Maar ik heb een optie om na dit seizoen Renault te verlaten dus kan ik naar het best mogelijke team gaan. En het is meer dan duidelijk dat dat Ferrari is."