Renault voorlopig middenmoter

Sally (Tessa)
Er lijkt voor Renault voorlopig niet meer in te zitten dan een plek in het middenveld. Teambaas Flavio Briatore baalde ervan dat een goede kwalificatie in Maleisië niet omgezet kon worden in klinkende munt tijdens de race.

Coureurs Fernando Alonso en Nelson Piquet jr. finishten respectievelijk als achtste en elfde. Met name Alonso was lichtelijk teleurgesteld: "Ik heb gedaan wat ik kon en het laatste punt gepakt. We hebben nu kunnen zien dat we in normale omstandigheden qua prestaties wat verder weg zitten."

De Spanjaard wist dan wel een punt te scoren, maar hij eindigde op meer dan een minuut van winnaar Kimi Räikkönen. De aansluiting met de top van het veld is nog ver weg, besefte hij ook. "Er is dus werk aan de winkel bij Renault. Ons doel is op dit moment om in elke race punten te scoren en in de tests moeten we hard aan de slag om beter te presteren."

Zijn teammaat Nelson Piquet jr. was deze race fortuinlijker dan in Australië en was wel blij met het resultaat. "Ik heb veel geleerd vandaag en ik zie dat de groep waarmee we in gevecht zijn erg competitief is en dat je dus een perfecte race moet rijden," vertelde de Braziliaan na afloop. Hij bleef wat voorzichtig: "Maar ik ben in de buurt van mijn teamgenoot geëindigd en dat is bemoedigend. Het was een moeilijke race en de auto is nog niet competitief genoeg, maar ik boek vooruitgang en dat hoop ik bij de volgende race in Bahrein voort te zetten."

Flavio Briatore was minder blij, de Italiaan vond het vooral jammer dat er niet meer in zat. "Helaas hebben we de goede gridpositie van Fernando niet om kunnen verzilveren, waardoor we in het middenveld terecht kwamen, ondanks dat Fernando en Nelson hun uiterste best hebben gedaan. Het enige punt dat we behaald hebben, biedt geen troost en we moeten nu hard werken om onze problemen uit te zoeken, zodat we over twee weken sterker zijn in Bahrein", aldus de woorden van de teambaas van Renault.