"Webber had hoger kunnen eindigen"

Sally (Tessa)
Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Mark Webber nog wel hoger had kunnen eindigen in de Grote Prijs van Maleisië. De Australische coureur had een probleem met de luchtpomp. Ook werd hij opgehouden door Takuma Sato.

"Mark reed een goede race. Hij had alleen wel een probleem met een luchtpomp waardoor we hem iets eerder binnenhaalden om hem wat extra brandstof mee te kunnen geven. Ik denk dat de extra brandstof hem tussen de twaalf en vijftien seconden heeft gekost", aldus Horner. Mark Webber kwam in ronde 16 binnen voor zijn eerste pitstop.

De teambaas vervolgde: "Op een belangrijk punt in de race ging Sato niet aan de kant, terwijl wij met Heidfeld aan het racen waren. Als dit niet was gebeurd, hadden we hem bij de laatste pitstops zeker voor kunnen blijven." Dat zijn andere coureur, de Schot David Coulthard, geen punten scoorde, was volgens Horner geen ramp: "David voelde zich vanochtend niet helemaal lekker, maar wist toch een aanvallende race te rijden. Vooral in de tweede helft was hij erg competitief."

Mark Webber zelf was niet zo tevreden over zijn race. "De start was niet fantastisch, maar we wisten dat veel mensen op de zachte banden stonden. Na de eerste twee bochten lag ik vierde", vertelde Webber. "De grip was in de tweede stint niet fantastisch en op een cruciaal moment in de race verloor ik ook nog eens twee seconden achter Sato, terwijl ik met Heidfeld in gevecht was. Ik ben blij met mijn twee punten. Het begin van dit seizoen was moeilijk en het was goed om te finishen."