Massa weer nul punten

Bastardo
Terwijl Ferrari-teamgenoot Raikkonen de GP van Maleisië wist te winnen, verspeelde Felipe Massa een tweede plek door van de baan te spinnen.

De Braziliaan vertrok van poleposition en had uitzicht op het podium totdat hij halverwege de race spinde en in het grind belandde. "Ik ben heel erg teleurgesteld. Het is zeker niet de start van het seizoen zoals ik het me had voorgesteld. Vandaag hadden we een één-twee moeten scoren en niet met maar één auto over de finish moeten komen. Ik merkte iets aan de auto in bocht 6 toen ik hard over een kerbstone reed. Vervolgens reed ik door bocht 7 en verloor ik de controle over de auto. Het is moeilijk uit te leggen wat er nu precies gebeurd is. We moeten ons nu concentreren op de komende 16 races en we moeten komende race sterk voor de dag komen."

Op de vraag of hij een fout maakte vanwege de afschaffing van traction control dit jaar, antwoordde hij: "Nee, ik ben er heel zeker van dat dit niet de oorzaak was. In deze bocht hoef je ook niet agressief op het gas te gaan, dus dat was niet de reden."