Tiendalli wil eerlijke kans bij Feyenoord

Sjors (Sj0rSz)
Het is nog maar de vraag of Dwight Tiendalli na afloop van dit seizoen weer bij Feyenoord zal terugkeren. Sinds de winterstop wordt de verdediger namelijk aan Sparta verhuurd. In de zomer zou de speler dan weer terug worden gehaald, maar de rechtsback is aan het twijfelen.

"Als Feyenoord mij terug wil halen, dan moet ik daar zelf ook achter staan. Ik wil een eerlijke kans. Als ik dan geen basisplaats afdwing, kan ik dat mezelf verwijten. Nu voelt dat niet zo," liet Tiendalli in een reactie weten. De verdediger werd in de zomer van 2006 naar De Kuip gehaald, maar kende daar een moeilijke periode. Dit seizoen kwam de speler niet in aanmerking voor een basisplaats. "In de Kuip kwam ik niet aan spelen toe. Ik was de laatste maanden topfit en voelde mij sterk. Maar ik speelde in Jong Feyenoord. Terwijl er momenten waren dat de technische staf mij bij de groep had kunnen halen,"

In 2006, tijdens het EK voetbal onder de 21 jaar, was Tiendalli nog één van de belangrijke spelers bij Jong Oranje. Hij werd destijds zelfs verkozen tot speler van het 'team van het toernooi'. Het contract tussen de verdediger en Feyenoord loopt nog tot medio 2010.