Valencia verslaat Barcelona in Copa

Maikel (WeebI)
Valencia heeft vanavond ten koste van FC Barcelona de finale van de Copa Del Rey behaald. Het treft daarin Getafe, dat zich gisteren al voor de tweede keer op rij plaatste voor de finale.

Barcelona moest in ieder geval scoren in Mestalla na de 1-1 in eigen huis. Dat scoren bleek echter niet zo makkelijk, daar de verdediging van Ronald Koemans elf goed stond. Rubén Baraja opende daarop de score aan de andere kant met een prachtknal. Vlak voor rust zou Juan Manuel Mata zelfs voor de 2-0 zorgen na slecht verdedigend werk van vooral Gabriel Milito. Toen invaller Thierry Henry ruim een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer maakt geloofden de Barcelonafans er weer in. Een minuut later was de marge echter alweer twee; Mata scoorde opnieuw. Samuel Eto'o wist tien minuten voor het eindsignaal het net te vinden, maar in het slotoffensief hield Timo Hildebrand stand.

Valencia is hierdoor niet direct zeker van Europees voetbal. De andere finaleplaats werd namelijk behaald door Getafe, dat in de competitie eveneens buiten de Europese posities geklasseerd staat. Bij Real Racing Club de Santander werd een 3-1 voorsprong verdedigd. Pedro Munitis wist doelman Oscar Ustari al heel snel te passeren en de Racing-aanhang geloofde in een stunt. De verdediging van de ploeg van Michael Laudrup wist in het vervolg echter stand te houden, terwijl Racings Óscar Serrano een kwartier voor tijd rood kreeg. De ontstane ruimte werd door Getafe optimaal benut om het duel te beslissen. Javier Casquero legde de bal met een mooie beweging voor zich zelf neer om vervolgens vernietigend uit te halen tegen de club waar hij twee seizoenen geleden nog onder contract stond: 1-1, Getafe in de finale.

Valencia CF* - FC Barcelona 3-2 (1-1)
17' Rubén Baraja 1-0
44' Juan Manuel Mata 2-0
73' Thierry Henry 2-1
74' Juan Manuel Mata 3-1
80' Samuel Eto'o 3-2


Real Racing Club - Getafe CF* 1-1 (1-3)
7' Pedro Munitis 1-0
75' Óscar Serrano (Racing/2x geel)
79' Javier Casquero 1-1