Schumacher uit kritiek op safety car-regels

Bastardo
Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher vindt dat de huidige safety car-regels aangepast moeten worden, omdat deze volgens hem oneerlijk zijn.

De huidige regels zorgen ervoor dat de pitstraat tijdens de eerste ronde van een safety car-periode gesloten blijft. De regels zijn in de wereld geroepen om er voor te zorgen dat de baanofficials hun werk veilig kunnen doen. Als ze de baan weer vrij moeten maken na een ongeluk, is het wel zo fijn dat ze niet van hun sokken worden gereden. In de vorige situatie kon je, als je voor de safety car uitreed, met volle snelheid naar de pits jakkeren.

Volgens Schumacher is dit niet de juiste oplossing: "Ik zag Heikki Kovalainen een perfecte race rijden, maar het podium missen omdat de safety car op een voor hem zeer ongunstig moment naar buiten kwam. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Ik ben van mening dat dit een slechte regel is."

Om dit probleem in de toekomst te verhelpen, komt hij met het volgende: "Je zou bijvoorbeeld gewoon aan de hand van sectortijden kunnen beoordelen of iemand te hard heeft gereden. Hoe het nu gaat kan in ieder geval niet. Dit werkt toeval in de hand en ik vind dat kwaliteit de doorslag moet geven en niet geluk."